WAAROM HET NIET VERSTANDIG IS VOOR MENSEN MET KANKER (EIGENLIJK VOOR NIEMAND) OM DAGELIJKS EEN DRUPPEL ETHERISCHE OLIE IN WATER IN TE NEMEN……

Het aantal bedrijven dat etherische oliën aanbiedt groeit de pan uit. De claims die sommigen voeren, dat zij de allerbeste, allerzuiverste oliën aanbieden, liegen er niet om. Aroma-therapie begint meer op aroma-lifestyle te lijken, omdat het dagelijks gebruik sterk wordt aangeraden.

Etherische oliën zijn de in vet oplosbare stoffen van plantaardig materiaal. Ze worden gemaakt van bloemen, grassen, wortels, hout, hars en vruchten en worden verkregen middels destillatie, persing of tegenwoordig ook CO2-extractie. Voor sommige etherische oliën zijn wel 1000 kilo plantaardig materiaal nodig om 1 liter etherische olie te verkrijgen!

Deze etherische oliën bevatten vele inhoudsstoffen, die (bij inname) door je lever  worden verwerkt tot door je lichaam bruikbare stoffen of opgeslagen/uitgescheiden omdat je lijf er niets mee kan. Voor een keer zou dat niet erg hoeven zijn, maar als dat dagelijks voorkomt is het een flinke belasting voor je lever. Reguliere medicatie wordt ook alleen maar ingenomen als je iets mankeert en niet dagelijks, omdat het zo gezond is voor je. Hetzelfde zou moeten gelden voor etherische oliën. Daarnaast kun je lelijke brandwonden krijgen als de druppel etherische olie blijft “plakken” aan de slijmvliezen van je mond of slokdarm.

De lever van mensen met kanker krijgt het flink voor zijn kiezen door reguliere medicatie en behandelingen. Die wil je dus niet extra belasten door het innemen van dagelijks 1 druppel etherische olie. Daarnaast geldt dat etherische oliën de werking van reguliere medicijnen kan versterken of afzwakken; ook dat is niet wat je wil als je een zwaar, maar noodzakelijk behandeltraject doorloopt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *