MINDER BIJWERKINGEN, MEER KWALITEIT VAN LEVEN

Eén van de vervelende aspecten van kanker is dat de behandelingen ook nog eens bijkomende klachten kunnen opleveren. Natuurlijk kunnen chemotherapie en radiotherapie noodzakelijk zijn, maar de bijwerkingen kunnen ook heftig zijn. Gelukkig is daar in veel gevallen wat aan te doen!

Als het gaat om het aanpakken van bijwerkingen van chemo- of radiotherapie, is er met behulp van etherische oliën mogelijk winst te behalen voor patiënten.

Mensen die midden in hun behandelingen zitten kan ik helpen door bijwerkingen als misselijkheid, vermoeidheid en stress aan te pakken. Verder doe ik aan mondverzorging en verzorging van de slijmvliezen in de slokdarm, zodat het eten weer beter gaat. Met aromatherapie is veel mogelijk! Ik kan patiënten weliswaar niet beter maken, maar wél de kwaliteit van leven verbeteren, waarbij het lichaam niet nog zwaarder wordt belast dan het al wordt door de reguliere behandelingen.

Het mooie van aromatherapie is dat dit een heel natuurlijke manier is om de kwaliteit van leven te verbeteren. De etherische oliën worden namelijk gewonnen uit plantenmateriaal. De producten die ik voorschrijf, maak ik op maat in samenspraak met de cliënt, waarbij de toediening op verschillende manieren kan plaatsvinden.

Het product kan in een aantal gevallen geïnhaleerd worden, maar soms ook bijvoorbeeld als bodylotion gebruikt worden.

Aromatherapie kan ook een positieve bijdrage leveren aan iemands gemoedstoestand, zodat de patiënt meer ontspannen door de behandelingen heen kan gaan. Dat is heel waardevol in een moeilijke periode.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *